Ce este si cum functioneaza tigara electronica?


Ce este si cum functioneaza tigara electronica?
Tigara electronica este un instrument de vaporizare microelectronic, care foloseste un sistem de atomizare avansat. Prin aceasta tehnologie, tigara electronica produce vapori cu gust de tigari normale prin atomizarea lichidului din tigara electronica.


Intre mit si adevar. Se pare ca conceptul de functionare al tigarii electronice a fost inventat cu 30 de ani in urma. O versiune primara a fost folosita pe submarinele americane in timpul razboiului rece. Forma finala, pe care o cunoastem sub titulatura de tigara electronica a aparut doar in urma cu 4-5 ani.

Functia acestui produs este similara cu cea a tigarilor traditionale. Stimuleaza fumatorii intr-un fel similar cu tigara normala si satisface nevoia de “a fuma”. Cel care o va folosi va simti atat din punct de vedere psihologic, cat si din punct de vedere al mimicii aceleasi senzatii ca atunci cand fumeaza o tigara normala. Necontinand tutun, ci avand doar gustul acestuia, nu se bazeaza pe principiile combustiei, astfel ca nu produce fum, ci vapori. Fumatorul are aceeasi senzatie ca atunci cand inhaleaza fumul, insa fara a fi supus unor efecte nocive.

Tigara Electronica – este diferita, in mod esential, de tigarile traditionale:

· Nu genereaza scrum, nu se aprinde sau arde, si nu contine cele 4000 de toxine si monoxidul de carbon care se regasesc in tigarile traditionale.

· Aspectul de “Fum” este de fapt generat de vaporizarea lichidului din tigara electronica, si ca urmare nu este daunator pentru cei din jur (se elimina astfel riscurile prezentate de fumatul pasiv). Tigara electronica poate fi folosita in spatiile publice unde in mod normal fumatul este interzis.

Cum functioneaza tigara electronica?

Tigara electronica este compusa din trei elemente:

Bateria: se activeaza automat in momentul in care se inhaleaza, furnizeaza curent atomizatorului si in paralel aprinde ledul care imita jarul.

Atomizatorul: este partea care vaporizeaza solutia din cartusul tigarii electronice.

Cartusul: cuprinde un burete imbibat cu lichidul de tigara electronica.

De fiecare data cand inhalati, un senzor de presiune activeaza bateria, care alimenteaza atomizatorul (vaporizatorul); acesta se incalzeste si, sub efectul caldurii, lichidul de tigara se evapora, dand astfel senzatia de fumat. Astfel tigarile electronice satisfac atat dependenta de nicotina a utilizatorilor sai cat si dependenta de gest. Avantajul consta in faptul ca este inofensiv atat pentru utilizatori cat si pentru cei din jur (in cazul in care folositi lichide fara nicotina).

Cei mai multi dintre noi stim ca tutunul dauneaza grav sanatatii. Putini stiu insa ca nu nicotina pe care o contine este responsabila de acest lucru. Nicotina in sine nu este cancerigena – ea duce doar la dependenta. Substantele cancerigene din gudron si monoxidul de carbon din tigarile normale sunt cauza principala a deceselor fumatorilor.

Termeni uzuali:

Atomizator – sinonim cu: atomizor, vaporizator

Cartus – sinonim cu: patron, mustiuc, rezervor

ET (prescurtare de la electronic cigarette en.) – sinonim cu: tigara electronica, tigara electrica, tigareta electronica, tigare electronica

E Lichid – sinonim cu: e liquid (en.), lichid pentru tigari, solutie de nicotina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *