Cat ma costa sa fumez tigari electronice? Ce pret au?


Cat costa exploatarea tigarilor electronice? Costurile lunare se impart pe mai multe grupe de consumabile: lichidul pentru tigari electronice, atomizatorul sau clearomizorul.

E Lichidul. O sticluta de 30 ml de lichid echivaleaza cu aproximativ 30 pachete de tigari clasice. Un fumator de 1 pachet pe zi foloseste aproximativ 30 de ml de lichid intr-o luna. Costul lichidului aferent este 30 Ron.
Atomizatorul sau clearomizorul. Este un consumabil care in timp se degradeaza si se strica. Durata medie de viata este de 1-2 luni (pentru fumator de 1 pachet pe zi) si depinde in mare masura de modul de exploatare. Este recomandabil sa achizitionati un atomizator de rezerva la fiecare tigara electronica. Pentru calculul nostru vom folosi o varinata mai pesimista, respectiv un consum de 1 atomizor (sau clearomizor)/luna, desi in majoritatea cazurilor se folosesc o perioada mai indelungata.

Tigari Electronice: Evod, T3S, CE5, DSE901:
30 ml lichid Liqua 30 Ron
1 rezistenta clearomizor 4 Ron

Total: 34 RON

Vs.

Tigari traditionale
30 de pachete de tigari x 14 ron = 300 Ron

Total: 420 RON

Aceste costuri sunt estimate pentru un fumator tipic de 1 pachet pe zi. Pentru fumatori inraiti (2 pachete) aceste costuri sunt proportional mai mari. Pentru fumatori ocazionali (10 tigari) sunt aproximativ la jumatate.

In concluzie costurile medii lunare de exploatare a tigarilor electronice reprezinta mai putin de 10% din costurile tigarilor traditionale. Si chiar daca costul initial al tigarii electronice este mai mare, investitia se recupereaza intr-o perioada foarte scurta. Tigara electronica este ieftina si pentru buzunar dar mai ales pentru sanatate.

One thought on “Cat ma costa sa fumez tigari electronice? Ce pret au?

  1. Pingback: De ce sa fumati tigari electronice? Top 10 motive

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *