Nicotina din țigările electronice: 10 lucruri pe care toți utilizatorii ar trebui să le cunoască.


Nicotina din țigările electronice: 10 lucruri pe care toți utilizatorii ar trebui să le cunoască. Nicotina cauzează cancer. Aceasta este doar una dintre preconcepțiile greșite legate de nicotină. Nicotina nu este sănătoasă dar nicotina nu este nici pe departe la fel de toxică precum gudronul alaturi de celelalte toxine și substanțe cancerigene care se găsesc in țigara clasică. in acest articol ne propunem să clarificăm unele dintre concepțiile greșite le gate de tigarile electronice.

1. Nicotina din tigara electronica și cancerul

Multă lume crede că nicotina poate cauza cancer. Acest lucru nu este adevărat – sau cel puțin nu există nici o dovadă că o face. Cancerul este cauzat de substantele cancerigine din fumul de țigări. A fost sugerat că nicotina ar putea accelera dezvoltarea cancerului, dar acest lucru nu a fost dovedit – unele studii au sugerat că o face, In timp ce alte studii spun că nu! Deci tigara electronica nu este cancerigena.

(Pe de altă parte, Christopher Snowden menționează in cartea sa numită Glove Fist Iron Velvet că, tutunul și nicotina au fost folosite de secole, cancerul pulmonar a fost practic necunoscut pană la inventarea mașinii de rulat țigări in secolul al 19-lea.)

2. Nicotina ca și Otravă

Nicotina este o otravă, și una mortală chiar. Dacă ați lua toată nicotina din 30/40 țigarete, și ați administra-o unei persoane, și toată nicotina ar fi absorbită, acea persoană ar putea muri.
Cu toate acestea, nicotina absorbita din țigări sau țigări electronice nu este suficient de puternică pentru a te otrăvi (este otravă mortală intr-o anumită doză). Ce mai mmare parte a nicotinei din țigari este distrusă sau arsă, iar țigările electronice par să ofere mai puțină nicotina decat o țigară normală (a se vedea punctul 10). Cele mai frecvente intoxicații cu nicotina au fost cauzate de insecticid sau la recoltarea de tutun.

Acestea fiind spuse, va recomandam cateva aspecte de care ar trebui țineți cont:
– nu țineți e-lichidul și e-țigăra la indemana copiilor, in special copiii foarte mici și copii mici, care sunt mai susceptibili la otrăvirea cu nicotina
– utilizați numai e-lichid de la furnizori de incredere – furnizorilor testează lichidele și cartușele pentru a asigura o siguranță mai mare. In Marea Britanie, există logo-ul ECITA care prezintă un standard de excelență.

3. Ce altceva mai știm despre nicotină?

In timp ce noi nu știm totul despre nicotină, potrivit tobaccoharmreduction.org efectele sale asupra sănătății sunt similare cu cofeina.
Ambele provoca o creștere temporară a tensiunii arteriale, și ambele pot crește pulsul, iar nicotina poate avea, de asemenea, un efect asupra dezvoltării fetale.

4. Nicotina creează dependență sau nu?

Unii oameni de știință au susținut că nicotina creează dependență mai mare decat heroina.Cu toate acestea, știința nu este intr-adevăr clară aici. Unele studii au descoperit că atunci cand nu ai nici o șansă de a obține o țigară, dorința de nicotină e in scădere. De exemplu, atunci cand fumătorii evrei sărbătoresc Sabatul și se abțin de la fumat, dorința lor de a fuma o țigară, de asemenea, scade.

Un alt studiu a constatat că actul fiziologic de a fuma o țigara a fost mult subestimată – probabil in mod deliberat, deoarece majoritatea studiilor despre renunțarea la fumat sunt finanțate de către companiile farmaceutice care vand tehnici ajutătoare pentru renunțarea la nicotină.

David Kroch, in cartea sa Smoking și The Artificial Passion, impune un interesant punct de vedere. Intrucat morfina și cocaina au fost rapid adoptate ca drogurile de „abuz” atunci cand e produs intr-o formă pură, nicotina, dezbrăcată de tutun, rareori a fost populară. Poate că nu e de mirare, atunci, că profesorul Siegel a susținut: Se pare că rolul nicotinei in dependența de fumat a fost exagerată și că nu există aspecte comportamentale la dependență, care joaca un rol foarte important.
Sursa: Tobacco Analysis Blog

(De altfel, 67% dintre utilizatorii de e-țigări cred că țigările electronice dau mai puțină dependență decat țigăriile tradiționale.)

5. Un stimulent și un calmant!

Nicotina este bifazică – stimulează și te relaxează. In cantitate mică stimulează – mai mult decat atat, aceasta poate accentua starea de spirit a momentului, sporind conștientizarea ta de plăcere. Luați mai mult insă, și poate calma și relaxa in situații de stres.

6. Nicotina și leziuni ale creierului

In conformitate cu cel puțin un studiu, nicotina a fost benefică in stimularea recuperarării leziunilor de la nivelul ale creierului. (Sursa:. Pub Med). Din păcate, alte studii susțin că nicotina provoacă, de asemenea, modificări permanente la nivelul creierului, mai ales dacă este folosit de la o varstă fragedă.

7. Nicotina și memoria

Nicotina poate ajuta, de asemenea, memoria. Un studiu mai recent a constatat ca plasturii cu nicotina au ajutat pacienții cu insuficiențe cognitive ușoare și au produs o creștere de 46% a aptitudinilor cognitive, In timp ce un grup de testare care nu au primit nicotina a scăzut cu 26% in aceeași perioadă. (Sursa: Medscape.com)

8. Nicotina, agresivitatea și concentrația.

Conform mai multor studii (efectuate pe maimuțe și oameni), nicotina poate reduce nivelul de agresivitate și inbunatățește capacitatea de concentrare. intr-adevăr, un studiu făcut de Kjelerup a arătat că nicotina scade nivelul de agresivitate, face creierul pana la 30% mai inteligent și te face mai puțin agresiv in situații stresante.

9. Nicotina și Foamea.

Nicotina poate face sa te simți mai puțin infometat. De fapt, așa cum Pavel Bergen a susținut pe blogul personal, acest lucru poate fi unul dintre motivele inițiale pentru care tutunul a devenit atat de popular, in vremurile cand foametea era ceva obișnuit.

10. Țigara Electronică și administratea nicotinei.

Studii timpurii au descoperit ca țigările electronice nu administrează la fel de multă nicotină ca și țigările clasice. Modelele mai noi de țigări electronice pot furniza mai multa nicotină decat modelele mai vechi. Pentru a afla cata nicotina contine țigara electronica va recomandam sa citiți urmatorul articol click AICI.
Sursa: ecigarettedirect.co.uk

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *