British American Tobacco a cumparat CN Creative, compania care produce tigarile electronice Intellicig si lichidele Ecopure


Compania din Manchester producatoare a tigarilor electronice Intellicig si a lichidelor Ecopure a fost preluata de gigantul British American Tobacco pentru o suma care le-a adus fondatorilor sai castiguri considerabile. CN Creative, care isi desfasoara operatiunile de cercetare si desfacere in Marea Britanie, a fost cumparata cu o suma intre 30 – 50 milioane , conform surselor.

Gigantul producator de tigari, ale carui branduri includ Dunhill, Pall Mall si Lucky Strike, a declarat ca achizitia a fost urmarea naturala a politicii de reducere a daunelor abordate de companie. Kingsley Wheaton, director al British American Tobacco, a declarat: Principala noastra preocupare a fost si va ramane tutunul dar dupa cum am spus mereu, scopul nostru este de a le oferi fumatorilor adulti care sunt in cautare de alternative mai sigure decat tigarile o gama de produse cu riscuri scazute care sa le acopere aceste nevoi.

Si credem ca tehnologiile inovatoare pe care le-am dezvoltat in ultimii ani ne vor ajuta sa ne apropiem de atingerea acestui scop.

Fondatorii CNN Creative Chris Lord si David Newns au afirmat: Aceasta tranzactie este o oportunitate foarte interesanta care ne permite sa acceleram procesul de dezvoltare si lansare de succes a noilor si inovatoarelor noastre tehnologii.
Cei doi au fondat afacerea, care are in prezent 54 de angajati, in Septembrie 2008. Produsele Intellicig se gasesc la mai mult de 5000 comercianti si farmacii independente in 26 de tari. Piata tigarilor electronice valoreaza 30 milioane pe an in UK si 500 milioane dolari in Statele Unite. Tigarile electronice ii vizeaza pe fumatorii care doresc sa renunte sau sa reduca numarul de tigari dar nu vor sa renunte complet la nicotina.
Pe langa Intellicig, compania isi dezvolta propriul produs Nicadex – anticipand reglementarile din Marea Britanie. Nicadex este un aparat portabil, alimentat de o baterie care ofera utilizatorului nicotina purificata prin vaporizare. Vanzarile companiei au crescut odata cu venirea la conducere a directorului executiv Tim Byrne. Dl Byrne a declarat ca a fost o zi de afaceri obisnuita pentru CN Creative, dar a adaugat ca preluarea de catre British American Tobacco a schimbat complet modul in care compania obisnuia sa faca afaceri.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *