Analistii financiari prezic ca vanzarile de tigari electronice vor depasi vanzarile de tigari traditionale pana in 2021


Bonnie Herzog, analist financiar in cadrul Wells Fargo, a prognosticat ca pana in 2021 vanzarile de tigari electronice le vor depasi pe cele de tigari conventionale, conform unui articol din NACS Online. Conform articolului, Herzog a declarat ca in vanzarile de tigari electronice din Statele Unite vor atinge aproximativ 2 miliarde de dolari pana la sfarsitul acestui an si 10 miliarde pana in 2017. 

Jucatori importanti cum sunt Altria, R.J. Reynolds si Lorillard sunt asteptati sa aiba o prezenta din ce in ce mai mare in aceasta categorie, fapt care va accelera cresterea. Herzog isi bazeaza prognosticul pe trei factori: abilitatea producatorilor de a investi in tigarile electronice, relatia lor cu comerciantii si distribuitorii si expertiza lor in construirea de branduri de succes. Totusi, prognosticurile pot fi deranjate de decizia FDA de a reglementa tigarile electronice, a spus Carl Philips, director stiintific din cadrul Asociatiei pentru alternative la fumat. Ramanem de un optimism prudent ca reglementarile vor lucra in favoarea consumatorilor si a sanatatii publice, ceea ce va insemna neimpunerea restrictiilor care ii favorizeaza pe marii producatori.

Restul povestii
Daca predictiile lui Herzog se vor dovedi adevarate, tigarile electronice ar putea fi una dintre cele mai eficiente interventii pentru sanatatea publica din toate timpurile. Reducerea vanzarilor tigarilor din tutun intr-atat incat sa fie depasite de tigarile electronic e ar reprezenta o reducere drastica in consumul de tigari si o realizare extraordinara in prevenirea de boli si salvarea de vieti.

In mod ironic, dupa cum afirma Carl Phillips, obstacolul cel mai important in acest scenariu pozitiv este stabilimentul anti-fumat si eforturile sale de a deraia miscarea tigarilor electronice. Daca aceasta pozitie va fi imbratisata si de FDA, ar putea rezulta intr-un obstacol major pentru expansiunea pietei tigarilor electronice si, prin urmare, pentru descresterea pietei tigarilor traditionale.

Deja, vanzarea tigarilor electronice a rezultat intr-un declin neasteptat in vanzarile de tigari. Ceea ce nu inteleg este de ce gruparile anti-fumat continua sa treaca cu vederea castigul demonstrabil pe care il aduc tigarile electronice din punct de vedere al sanatatii.

Povara bolilor si a deceselor cauzate de fumat este direct proportional cu numarul de tigari consumate. Cateva dintre gruparile majore anti-fumat refuza sa inteleaga aceasta ecuatie de baza.

Desi este evident ca reglementarea tigarilor electronice este necesara pentru le tine departe de minori si pentru a asigura standard uniforme de calitate si de siguranta, dovezile din momentul de fata demonstreaza ca tigarile electronice reprezinta un beneficiu pentru sanatatea publica. Ar fi pacat ca acest castig sa fie realizat in ciuda eforturilor gruparilor anti-fumat si nu datorita lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *