Tot mai multi fumatori de tigarile electronice? Care este cauza?


E un lucru cunoscut ca statisticile pot fi manipulate pentru a demonstra orice. Trebuie doar sa aruncam o privire la situatia politica din Marea Britanie ca sa observam acest lucru: acelasi set de statistici poate fi folosit de ambele partide pentru a-si demonstra punctul de vedere chiar daca politica lor este la poluri opuse. Asa ca trebuie sa privim putin circumspect orice studiu nou.

Totusi, un studiu cuprinzator si care testeaza o arie demografica destul de larga ar trebui luat in considerare. O companie producatoare de tigari electronice a efectuat un studiu inainte de Ziua Nationala Anti-Fumat pentru a aduna paperile fumatorilor care au decis sa renunte la tigarile clasice si sa treaca la cele electronice. 500 de vaperi au fost intrebati care au fost motivele care i-au facut sa treaca la tigarile electronice si, mai important, motivele care care i-au determinat sa ramana abstinenti. Rezultatele acestui studiu sunt intr-adevar foarte interesante.

Conform studiului, 69% dintre participant au indicat ca motivele legate de sanatate au fost primul factor care i-a convins sa incerce tigarile electronice de la bun inceput. In plus, sondajul a intrebat de ce tigarile electronice continua sa fie atragatoare pentru utilizatori. 73% dintre participant au citat impactul pozitiv continuu pe care il simteau in privinta starii generale de sanatate si a starii generale de bine din momentul cand au facut tranzitia. Chiar si numai aceste doua statistici demonstreaza clar ca din ce in ce mai multi fumatori trec la tigarile electronice datorita beneficiilor pentru sanatate pe care considera ca acestea le aduc. Aceleasi motive legate de sanatate sunt confirmate si online , dupa cum demonstreaza numeroasele forumuri si bloguri unde ex-fumatorii declara de buna voie ca se simt mai bine de cand au schimbat si considera ca au o capacitate pulmonara imbunatatita si in general, mai multa energie.

Cei 31% ramasi au fost motivati de alti factori, la fel de convingatori, cum ar fi reducerea semnificativa a cheltuielilor, abilitatea de a folosi tigarile electronice in locuri unde fumatul este interzis si lipsa mirosului neplacut. Dintre cei care au ales sa renunte complet la tigarile clasice dupa ce le-au testat pe cele electronice, un numar egal de participant au declarat ca motive principale reducerea cheltuielilor si libertatea de a vapa oriunde . Informatii de la Asda au aratat ca un fumator de 30 de tigari pe zi va cheltui in decursul vietii aproximativ 111.000, iar aceasta suma va creste odata cu scumpirea progresiva a tigarilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *