Instrucțiuni De UtilizareInstrucțiuni Generale de Utilizare a Țigărilor Electronice

Rev. 001_21.07.2021


        Noțiuni introductive 

        Țigara electronică (sau e-țigară) este un dispozitiv alimentat cu baterii cu ajutorul căruia se pot inhala doze de nicotină si / sau arome sub forma de vapori. Este o alternativă la produsele de fumat ce conțin tutun, cum ar fi țigările, trabucurile sau pipele. Țigara electronică este concepută sa ofere un gust și senzație fizică similară cu a țigări din tutun, în timp ce nici un fum sau ardere nu sunt implicate în funcționarea acesteia.

Țigara electronică este compusa din baterie (cu buton de pornire) si vaporizator. Lichidul se introduce in vaporizator unde este condus de un material absorbant catre o rezistenta, care se incinge si vaporizează lichidul.

        Acumulator / Baterie :

Partea componentă a țigării electronice care furnizează curent electric către rezistența vaporizatorului se numește acumulator. Acesta este format dintr-o celulă electrică, ce poate fi reîncărcată și un circuit electronic, activat de către un întrerupător ( buton ) ce generează un curent electric de o anumită valoare către vaporizator.

Acumulatorii au în interior celule Litiu Polimer care nu trebuie formatate, se pot încărca oricând și oricât, nu păstrează memorie de încărcare.

Durata estimată de funcționare în parametri buni este de aproximativ 250 – 300 cicluri încărcare/descărcare.

ATENȚIE: pentru a crește durata de viață a acumulatorilor este recomandat să nu fie utilizați până la descărcarea completa.

    

        Vaporizator / Clearomizor/ Atomizor :

    Componenta țigării electronice care transformă lichidul în vapori se numește vaporizator, clearomizor sau atomizor. Acesta este format din două părți și anume: partea în care se toarnă lichidul, având rol de rezervor și partea in care se înfiletează rezistența, denumită bază.

        Rezistența :

Una dintre cele mai importante componente ale țigării electronice este rezistența, ea având rolul de a transforma lichidul în vapori. Rezistențele își pierd performanțele în timpul utilizării, principala cauză fiind acoperirea lor cu un strat de caramel ( zaharul din baza și din aroma e-lichidului nu ajunge niciodată vapori, și la vaporizarea soluției el se transformă în caramel ) care ulterior, în urma încingerii repetate a bobinei rezistenței, se transformă în cenușă, ceea ce are ca rezultat colorarea din ce în ce mai închisă a lichidului, scăderea cantității de vapori și denaturarea gustului. Din practică, o rezistență funcționează decent pentru vaporizarea a cam 15 – 20 de mililitri de e-lichid.

  Alimentarea corectă cu lichid a rezistenței vaporizatorului este influențată, în principal, de trei factori: vâscozitatea e-lichidului, valoarea rezistenței ( măsurată în ohmi Ω ) și fluxul de aer. Cu cât lichidul este mai vâscos ( mai gros ), cu atât alimentarea bobinei va fi mai lentă și în acest caz se recomandă utilizarea unei rezistențe cu o valoare mai mare care se va încălzi mai greu, dând astfel timp lichidului să ajungă pe bobină. Alimentarea cu lichid a rezistenței poate fi ajustată și prin diminuarea fluxului de aer, sau prin inhalarea mai puternică ( lucru nerecomandat în cazul unui lichid cu o vâscozitate scăzută deoarece rezistența se va supraalimenta), aducând astfel, forțat, mai mult lichid pe bobină.

    O problemă frecvent întâlnită este faptul că vaporizatoarele cu rezistența poziționată sub lichid, atunci când sunt aproape goale, se supraalimentează, bolborosesc și chiar curg. Explicația este următoarea: aerul se dilată mai ușor decât lichidul și astfel atunci când vaporizatorul este aproape gol, (mult aer, puțin lichid) la aceeași forță de sucțiune (utilizatorul trage din țigară la fel de tare ca atunci când vaporizatorul este proaspăt încărcat) ajunge o cantitate mai mare de lichid pe bobină. Rezolvarea se poate realiza prin tras mai ușor din țigară.


Dacă aveți nevoie de informații suplimentare vă rugăm să luați legătura cu noi apelând echipa noastră de servicii clienți la 0770347639 sau email la info@vapori.ro și vă vom ajuta cu plăcere să faceți alegerea corectă. Pentru paginile generale de informații click aici.


Ai intrebari? Contact