Informații despre Lichidele de Țigări - Ghid RapidȚigările electronice funcționează cu  lichide. Având în vedere acest lucru, am furnizat această secțiune a site-ului nostru pentru a oferi utilizatorilor tot ce trebuie să știe despre lichidele de țigări. Lichidele de țigări din comerț sunt disponibile într-o serie de concentrații de nicotină - inclusiv fără nic. - dar majoritatea utilizatorilor îl cumpără nicotinizat.


Ce sunt lichidele de țigari electronice?

 • Este lichidul, combustibilul,  care alimentează o țigară electronică. Se compune din trei părți: soluția de nicotină, aroma și baza. Aceste trei componente împreună creează vaporii care sunt expirați pentru a imita fumul similar cu cel al țigărior tradiționale.


Ce este nicotina?

 • Nicotina este un alcaloid care se găsește în general în plantele din familia solanelor, inclusiv ardei, roșii și cartofi. Se regasește în abundență în plata de tutun de unde poate fi și extrasă și rafinată.  Nicotina generează dependență și funcționează în mod paradoxal atât ca stimulent, cât și ca relaxant, utilizatorii raportând efecte diferite, cum ar fi creșterea dispoziției, vigilența și calmul. 


Ce sunt bazele din lichidele de țigări?

 • Bazele sunt un diluant care îndeplinesc două funcții. În primul rând, se adaugă pentru a dilua amestecul de nicotină și arome la puterea dorită și, în al doilea rând, furnizează elementul constitutiv care produce vaporii. Vaporii sunt inhalați și transportă atât aroma nicotinizata de la țigara electronică la utilizator.


Ce însemnă PG / VG?

 • PG (propilen glicol) și VG (glicerină vegetală) sunt principalii constituenți utilizați în lichidele de țigări. VG este mai vâscos (mai gros), ușor mai dulce și produce nori de vapori mai mari. PG are o aromă mai bună. Majoritatea utilizatorilor începători folosesc de regulă lichide cu conținut PG mai ridicat, dar pe măsură ce câștigi mai multă experiență, s-ar putea să dorești să încerci lichide cu conținut VG mai mare, mai ales atunci când folosești moduri box si sub-ohm.


Ce sunt aromele folosite în lichide?

 • Nicotina nu are un gust perceptibil. Prin urmare, pentru a produce gustul în lichid se adăugată o aromă. Există un număr nelimitat de arome care pot fi folosite. 


Ce concentrație de nicotină exista în lichidele pentru țigări?

 • Lichidul de țigari este disponibil cu diferite niveluri de nicotină, iar alegerea concentrației de nic. potrivită este o decizie importantă pentru un nou vaper. Prea mult nu e recomndat, iar dacă optați pentru ceva prea slab s-ar putea să nu vă placă. Lichidele vin în concentrații care încep de la zero nic. și ajung până la 20 mg / ml. Este posibil să fi văzut, de asemenea, concentrațiile sunt exprimate în procente în loc de concentrații (20 mg este echivalent cu 2%).  De regulă lichidele sunt disponibile în patru variante: Tari 20-18 mg, Medii 12-15 mg, Slabe 5-8 mg și fără nic.


Ce tărie să folosiți când alegeți lichidul?

 • Dacă sunteți un vaper nou, există doi factori majori de luat în considerare atunci când alegeți puterea: obiceiurile dvs. de fumat și tipul de dispozitiv pe care intenționați să îl utilizați. O regulă generală este că, dacă sunteți un nou începător care fumează un pachet pe zi, ar trebui să începeți în jurul valorii de 18 mg / ml (1,8%). Dacă începeți să vapați cu dispozitive sub-ohm sau tensiune sau putere variabilă, vă recomandăm să vă reduceți nicotinizarea (la 3-6 mg). 


 • Dacă fumați (sau ați fumat) mai mult de 20 de țigări pe zi, atunci se recomandă 18 mg - 20 mg (20 mg este puterea maximă acum permisă de legislația europeană).


 • Dacă fumați (sau ați fumat) în jur de 20 de țigări pe zi, atunci se recomandă în intervalul 12-18 mg.


 • Dacă fumați (sau obișnuiați să fumați) în jur de 10 țigări pe zi, atunci se recomandă 6-12 mg.


 • Dacă utilizați țigările electronice ca mijloc de a renunța complet, atunci vă recomandăm să vă reduceți nivelul la 6 mg și mai jos, de îndată ce vă simțiți confortabil.


 • Dacă utilizați un dispozitiv sub-ohm, se recomandă să reduceți cantitatea de nicotină la jumătate față de cifrele de mai sus (de exemplu, dacă utilizați 12 mg, alegeți în schimb 6 mg sau 3 mg).


De ce există ocazional diferențe în culoarea lichidului între loturi diferite? 

 • Există mai multe explicații pentru aceast fenomen care nu implică deficiențe în calitatea lichidelor. Primul este că o concentrație mai mare de nicotină (de exemplu, 18 mg) din lichid poate întuneca ușor culoarea produsului, mai ales după depozitare la temperatura camerei. A doua explicație este că, din când în când, lichidele furnizate de producători pot varia în culori în funcție de lot și rețeta de producție. 


Ce cantitate de nicotină conțin lichidele pentru țigări electronice?

 • Una dintre cele mai frecvente întrebări despre țigările electronice se referă la conținutul de nicotină al lichidului comparativ cu cel din țigările normale. Pentru a răspunde cat mai corect acestei întrebări trebuie sa analizam conținutul lichidelor pentru țigări în detaliu. Vom folosi exemplificativ lichidele Liqua – dar rezultatele sunt valabile pentru fiecare brand de lichid. 

Exemplu diferite concentrații și conținutul lor

 • Lichidele Liqua pentru țigara electronică sunt disponibile în următoarele concentrații:
 • Fără nic.: 0 mg de nic., este un lichid ne-nicotinizat
 • Concetrație slabă: 6 mg de nic., echivalează cu țigările slabe 
 • Concetrație medie: 12 mg de nic. , echivalează cu tigari moderate 
 • Concetrație tare: 18-20 mg de nic. , echivalează cu țigări tari 
 • Concetrația de nic. din lichidul pentru țigară electronică se calculează prin numărul de miligrame de nic. din lichid. O sticluța de 10 ml de lichid cu o concentrație de 18 de mg de nic. are un total de 180 mg de nicotină (18 mg x 10 ml). Pe de alta parte o sticluța de 10 ml de lichid cu o concetrație de 12 mg de nic. are un total de 120 mg de nic.


Ce cantitate de nicotină conțin țigările tradiționale ?

 • Daca fumați țigări tari, acesta conțin în medie 1 mg de nic. în fiecare țigară. Ceea ce însemnă ca un pachet de țigări tari conțin 20 mg de nic. (1 mg x 20 buc.). Pentru fumătorii de țigări slabe – slim, acestea conțin în jur de 0,2 mg de nic.în fiecare țigară. Un pachet complet conține în medie 4 mg de nicotină (0,2 mg X 20 buc).


Câte pachete de țigări tradiționale conține un lichid de țigări ?

 • Un lichid cu concentrație tare conține 18 mg de nic. în fiecare mililitru de lichid. Deci are un conținut total de nic. de 180 mg (25 mg x 10 ml). Din paragraful anterior am aflat deja că nu pachet de țigări tari tradiționale conțin 20 de mg de nicotină. Ceea ce însemna ca un lichid extra tare va conține echivalentul a aproximativ 9 pachete de țigări (180 / 20). Daca analizam lichidul co concentație slabă care conține 6 mg de nic. pe mililitru de lichid, acesta are un conținut total de 60 mg de nicotină (6 mg x 10 ml).  Din exemplele de mai sus putem observa ca nu exista un raspuns universal valabil la intrebarea cate pachete de țigări tradiționale sunt intr-o sticluță de lichid. Depinde foarte mult de tăria lichidelor. Lichidele tari sunt echivalente cu un numar mai mic de pachete de tigari clasice tari pe cand lichidele slabe echivaleză cu un numar mult mai mare de tigari clasice slabe.


Cât va ține o sticlă de 10 ml de lichid de țigări?

 • Oamenii sunt diferiți la fel și regimul de utilizare este diferit la fiecare utilizator. Unora le place să vapeze toată ziua, iar alții își folosesc țigările electronice mai cumpătat. Ca o estimare generală, fumătorul mediu de 20 de țigări tradiționale pe zi folosește o sticluță de 10 ml la fiecare 3-5 zile.


Dacă aveți nevoie de informații suplimentare vă rugăm să luați legătura cu noi apelând echipa noastră de servicii clienți la 0770347639 sau email la info@vapori.ro și vă vom ajuta cu plăcere să faceți alegerea corectă. Pentru paginile generale de informații click aici.

Ai intrebari? Contact