Cum să aleg lichidul de țigari electronice?Una dintre cele mai frecvente întrebări despre țigările electronice se referă la conținutul de nicotină al lichidului comparativ cu cel din țigările normale. Pentru a răspunde cat mai corect acestei întrebări trebuie sa analizam conținutul lichidelor pentru țigări în detaliu. Vom folosi exemplificativ lichidele Liqua – dar rezultatele sunt valabile pentru fiecare brand de lichid. 


Ce cantitate de nicotină conțin lichidele pentru țigări electronice?

Lichidele Liqua pentru țigara electronică sunt disponibile în următoarele concentrații:

Fără nicotină: 0 mg de nicotină, este un lichid fără nicotină.

Concetrație slabă: 6 mg de nicotină, echivalează cu țigările slabe 

Concetrație medie: 12 mg de nicotină, echivalează cu tigari moderate 

Concetrație tare: 18-20 mg de nicotină, echivalează cu țigări tari 

Concetrația de nicotină din lichidul pentru țigară electronică se calculează prin numărul de miligrame de nicotină din lichid. O sticluța de 10 ml de lichid cu o concentrație de 18 de mg de nicotină are un total de 180 mg de nicotină (18 mg x 10 ml). Pe de alta parte o sticluța de 10 ml de lichid cu o cancetrație de 12 mg de nicotină are un total de 120 mg de nicotină.


Ce cantitate de nicotină conțin țigările tradiționale ?

Daca fumați țigări tari, acesta conțin în medie 1 mg de nicotină în fiecare țigară. Ceea ce însemnă ca un pachet de țigări tari conțin 20 mg de nicotină (1 mg x 20 buc.).

Pentru fumătorii de țigări slabe – slim, acestea conțin în jur de 0,2 mg de nicotină în fiecare țigară. Un pachet complet conține în medie 4 mg de nicotină (0,2 mg X 20 buc).


Câte pachete de țigări tradiționale conține un lichid de țigări ?

Un lichid cu concentrație tare conține 18 mg de nicotină în fiecare mililitru de lichid. Deci are un conținut total de nicotină de 180 mg (25 mg x 10 ml). Din paragraful anterior am aflat deja că nu pachet de țigări tari tradiționale conțin 20 de mg de nicotină. Ceea ce însemna ca un lichid extra tare va conține echivalentul a aproximativ 9 pachete de țigări (180 / 20).

Daca analizam lichidul co concentație slabă care conține 6 mg de nicotină pe mililitru de lichid, acesta are un conținut total de 60 mg de nicotină (6 mg x 10 ml). 

Din exemplele de mai sus putem observa ca nu exista un raspuns universal valabil la intrebarea cate pachete de țigări tradiționale sunt intr-o sticluță de lichid. Depinde foarte mult de tăria lichidelor. Lichidele tari sunt echivalente cu un numar mai mic de pachete de tigari clasice tari pe cand lichidele slabe echivaleză cu un numar mult mai mare de tigari clasice slabe.

Este important de menționat ca nicotina din aceste lichide nu este complet absorbiă de fumător. O parte din ea se pierde in vaporii expirați. Aproximativ 50-70 % din cantitatea de nicotină din lichidul pentru țigări electronice se absorbe in organismul fumatorului. Acest lucru este evident adevarat si pentru varianta traditională.


Dacă aveți nevoie de informații suplimentare vă rugăm să luați legătura cu noi apelând echipa noastră de servicii clienți la 0770347639 sau email la info@vapori.ro și vă vom ajuta cu plăcere să faceți alegerea corectă. Pentru paginile generale de informații click aici.Ai intrebari? Contact