Ce preț plătesc utilizatorii țigările electronice? Ghid RapidGhidul utilizatorului de țigari electronice - prețuri și costuri de exploatare


Cât costa țigăra electronică? Răspunsul se poate structura pe două categorii: costuri inițiale și costuri lunare.  Investiția inițială cuprinde țigara electronică și lichide, valoarea acesteia depinde foarte mult de modelul ales și poate varia între  50-300 de Lei. În principiu modele pentru începători sunt în general mai ieftine – se găsesc foarte multe modele decente în jurul valorii de 80-120 Lei. Este important de precizat că deși țigările electronice fac parte din investita inițială – și ele au o durata de viața limitata la 250-300 de cicluri de reîncărcare. Acest lucru înseamnă ca, în cazul reîncărcării zilnice, aceste dispozitive au o durată de viața de aproximativ 10 luni.


Costurile Lunare

Ce preț plătești să fumezi țigari electronice? În ceeea ce privește costurile lunare acestea se împart pe mai multe grupe de consumabile: lichidul pentru țigări electronice și clearomizorul (sau rezistențele).  Clearomizorul și (sau) rezistentele (în funcție de model) sunt un consumabil care in timp se degradeaza si se strica. Durata medie de viața este de 2 săptămâni (pentru fumător de 1 pachet pe zi) si depinde in mare masura de modul de exploatare. Este recomandabil sa achiziționați o rezistenta de rezervă la fiecare țigară electronică cumpărată. În general se folosesc 1-3 rezistențe pe lună – durata lor de viața depinde, cum am spus anterior, foarte mult de tipul de fumător, modul de exploatare și modelul folosit. Alegerea lichidului de țigări, precum și cantitatea consumată lunar, depind în mare măsura de modul de exploatare și de tipul fumătorului. Lichidele cu nicotină sunt ambalate în sticluțe de 10 ml și au un preț mediu în intervalul 19-24 Lei.

Fumătorii moderați, care fumau inițial în jur de 10 țigări pe zi, utilizează în medie între 3-5 lichide de 10 ml pe lună și schimba rezistența odată pe luna. Costurile medii se vor ridica în cazul acestora în jurul sumei de 70-110 Lei lunar.

Fumătorii normali, sunt din categoria celor care se limitau la un pachet pe zi, folosesc de regulă aproximativ 5-10 lichide și două rezistențe în fiecare lună. Prețul coșului de cumpărături în acest caz va fi în intervalul 120-220 Lei lunar.

Fumătorii înraiti, respectiv cei care consumau peste 30 de țigări convenționale zilnic, vor avea costuri proporțional mai mari: între 10-20 de lichide lunar și 2-3 rezistente, ceea ce se traduce în costuri lunare în intervalul 230-450 Lei. 

În concluzie costurile medii lunare de exploatare a dispozitivelor electronice, respectiv prețul țigarilor electronice, reprezintă în jur de 50% din costurile țigărilor tradiționale (în cazul în care folosiți lichide cu nicotină de 10 ml). Deci prețul țigarilor electronice și exploatarea lor lunara este mai mic.


Se pot utiliza țigarile electronice mai ieftin de atât?

Răspunsul pe scurt este: Depinde de concetrația pe care o folosiți. Costurile lichidelor cu nicotina sunt mari datorită accizei. Acciza are aceiași valoare pentru toate lichidele cu nicotinizate indiferent ca sunt tari, medii sau slabe. Dacă folosiți lichide cu concentrație sub 12 mg puteți face economii substanțiale. Majoritatea lichidelor se găsesc și în varianta fără nicotina în sticluțe cu volum mai mare de 30-100 ml. Prețul acestora este mult mai mic pentru ca nu conțin acciză. Aceste lichide se pot amesteca cu lichide nicotinizate pentru a obține concentrații reduse.

De exemplu: Un consumator de Bright Tobacco de la Liqua poate cumpăra o sticluța de Bright de 50 ml cu 42 de lei și 3 sticluțe de Bright de 10 ml cu concentrație de 18 mg cu 21 Lei bucata.  Prin amestecarea celor patru lichide va obtine 80 de ml de lichid Bright cu concentrația de 6 mg cu un cost total de 105 Lei.  Dacă ar fi urmat calea clasică și ar fi cumpărat 8 lichide Bright de 10 ml ar fi plătit 168 de Lei, respectiv cu 60% mai mult. 


Dacă aveți nevoie de informații suplimentare vă rugăm să luați legătura cu noi apelând echipa noastră de servicii clienți la 0770347639 sau email la info@vapori.ro și vă vom ajuta cu plăcere să faceți alegerea corectă. Pentru paginile generale de informații click aici.Ai intrebari? Contact