Cum aleg prima mea țigară electronică?CUM ALEG PRIMA MEA ȚIGARĂ ELECTRONICĂ?

Vaparea și fumatul nu sunt la fel. Este ușor să aprinzi o țigară; dar vaparea cere mai multă îndemânare și atenție. Țigările electronice necesită operațiuni de întreținere, cum ar fi încărcarea bateriei, schimbarea pieselor atunci când trebuie înlocuite și completarea cu lichid atunci când se termină. Acesta este motivul pentru care alegerea dispozitivului potrivit care se potrivește nevoilor dvs. este importantă. 

Pentru a reuși să faceți tranziția cu succes este important să echilibrăm satisfacția cu ușurința de utilizare. Trebuie să alegeți țigară electronică pe care o puteți întreține cu ușurință, un lichid pe gustul dvs. și să vă asigurați că vă bucurați de exploatarea noului dispozitiv. Deci, care este cea mai bună  țigără electronică?

După cum am menționat anterior, nu există un singur model perfect pentru toată lumea. Fiecare om caută ceva diferit în funcție de experiența sa și nevoile specifice. Unii sunt mulțumiți atunci când degajă un nor de vapori, altora le pasă mai mult de gustul perceput și aroma oferită, iară alții caută o experiență cât mai apropiată de fumat.

Nu veți ști la început ce fel de vaper sunteți și aici intervin răbdarea și expermentarea. Dacă cumpărați o țigară electronică care nu funcționează cum vă așteptați, sunt șanse mari să nu aveți nevoie de o altă țigară, s-ar putea să fie nevoie doar să schimbați lichidul sau să încercați o altă rezistența sau să modificați modul în care inhalați.

Cei la început de drum pot alege dintr-o gamă variată de kituri de pornire, fiecare având caracteristici diferite care se potrivesc nevoilor fiecărui vaper. Toate pachetele vin cu tot ce aveți nevoie pentru a începe să vapați – mai puțin lichidele pe care trebuie să le alegeți separat.


CE ȚIGARĂ ELECTRONICĂ SĂ ALEG?

Un lucru pe care îl veți observa  de la început este varietatea mare de țigări electronice, diversitate care poate îngreuna decizia dvs.  Cea mai bună țigară electronică este diferită pentru fiecare vaper în parte. Fiecare varietate vine cu argumente pro și contra. Nu există un model perfect care să se potrivească tuturor atunci când vine vorba de vapare. 

De regula, acestea sunt împărțite în trei categorii, țigări electronice de tip pod, țigări electronice cu rezervor (clearomizor - atomizor) pentru reîncărcare și șigarile electronice de unică folosință disposable.


Țigările de tip POD

Modelele pod, exact așa cum sugerează și numele, sunt un e-țigări care au un pod sau un cartuș, nu un rezervor. Ele au de regulă o formă cilindrică și sunt alcătuite din doar două părți: o baterie reîncărcabilă și un cartuș care se fixează în corpul bateriei. Aceste modele sunt destinate noilor vaperi sau fumători care doresc să treacă la vaping, și sunt concepute pentru a fi ușor de utilizat și de întreținut. Unele variante Pod au butoane de declanșare (de exemplu GTX GO), altele sunt automate ca și o țigară clasică (de exemplu Innokin EQ Filter). Majoritatea acestor țigări electronice sunt compacte, discrete și concepute pentru a imita senzația de fumat.

Cartușele de tip Pod sunt reîncărcabile și sunt furnizate inițial goale, astfel încât să le puteți încărca cu lichidul de țigări preferat. Acestea pot fi reumplute de aproximativ 50 ori după care trebuie schimbată rezistența sau tot Podul în care nu are rezistență servisabilă.


Țigările electronice clasice cu rezervor

Varianta tradițională, cu rezervor (clearomizor) și rezitență servisabilă este probabil cel mai răspândită versiune. Acestea sunt formate dintr-o baterie, un rezervor care este reumplut cu lichid și o rezistența de atomizor. Aceste modele sunt disponibile într-o varietate de forme și dimensiuni, de la variantele cilindrice mai mici la cele de dimensiuni mai mari, pătrate de tip box mod. Majoritatea acestor țigări electronice vor avea un buton de declanșare și multe au setări care permit ajustatarea voltajului (câteva exemple: Innokin Kroma Z sau Zlide Tube). Aceste kituri se pot încărca și folosi cu orice lichid preferat. 


Avantajele țigărilor de tip Pod

 • Imită foarte bine senzația de fumat.
 • Sunt ușor de utilizat și de întreținut.
 • Sunt compacte și discrete.


Avantajele țigărilor electronice cu rezervor

 • Costuri de exploatare reduse pe termen lung.
 • Personalizare mai mare, mai multe setări care permit o adaptare mai bună la nevoile specifice.


Avantajele țigărilor electronice de unică folosință (disposable)

 • Cel mai ușor de folosit.
 • Fără setări complicate, nu trebuie încărcate cu lichid sau curent.


Ce rezistență să aleg?

 • Rezisitivitatea rezistențelor se măsoară în ohmi. Valoarea lor este invers proporțională cu cantitatea de vapori degajată. Cu alte cuvine cu cât rezistența are mai puțini ohmi cu atât va genera vapori mai denși. Ca regulă generală rezistențele peste 0.7 ohmi permit folosirea lichidelor cu concentrație de nicotină mai mare de 12 mg. În cazul în care folosiți rezistențe sub 0.7 ohmi vă recomandăm să folosiți lichide cu nicotină mai mică de 6 mg.


Ce înseamnă ohm și cum inflențează rezistențele țigărilor electronice?


 • Rezistențele sub-ohm (valoare mai mică de 1 ohm):

TH mai puternic

mai multă căldură

mai mulți vapori

consumă mai mult curent și implicit descărcare mai rapidă a bateriei

folosește mai mult lichid de țigări


 • Rezistențe peste 1 ohm:

TH mai moderat

mai puțină căldură

mai puțini vapori

consumă mai puțin curent – autonomie mai mare a bateriei

folosește mai puțin lichid de vape


Cum să folosiți eficient rezistențele?

 • Lăsați întotdeauna lichidul de țigări să pătrundă bine rezistența timp de cel puțin cinci minute înainte de a utiliza o rezsitență nouă. Acest lucru vă va ajuta să preveniți arderea rezistenței. Când folosiți o rezistență mai puternică sau una cu mai mult material absorbant, este o idee bună să o amorsați aplicând câteva picături de lichid pentru țigară electronică în găurile rezistenței înainte de umplere.Este important să vă păstrați rezervorul clearomizorului cât mai plin. Dacă lichidul de țigări scade prea mult rezistența se arde și nu mai poate fi utilizată.

Dacă aveți nevoie de informații suplimentare vă rugăm să luați legătura cu noi apelând echipa noastră de servicii clienți la 0770347639 sau email la info@vapori.ro și vă vom ajuta cu plăcere să faceți alegerea corectă. Pentru paginile generale de informații click aici.

Ai intrebari? Contact